JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Vászonra festik a Jászság jellegzetességeit
 

Vászonra festik a Jászság jellegzetességeit

 

2013. július 10. 11:40 I.A.

 

A Jászapátiak Baráti Egyesülete szervezésében július elsejétől immár tizenhetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Jász Alkotók Körének (JAK) tábora.

A jászsági és a Jászságból elszármazott művészek minden évben Jászapátin találkoznak és alkotnak a kéthetes táborban, amely színes programokban bővelkedik. A művésztelep vezetője idén is Szalkári Rózsa festőművész, művésztanár, aki kertjében közös alkotásra látta vendégül a tábor résztvevőit.

Az alkotók az elmúlt napokban megtekintették a Vágó Pál kiállítást Jászapátin és ellátogattak Jászberénybe, a Szikra Galériába. Egyik délután a tábor vendégei művészet iránt érdeklődő gyerekek voltak, akik Danczák István segítségével az ötvös mesterséggel ismerkedhettek meg. A hagyományoknak megfelelően a tábor része a tanyalátogatás és határban történő alkotás.

 

Szalkári Rózsa festőművész az egyik alkotó táborban készített festményét csodálja. Fotó: Illés Anita Szalkári Rózsa festőművész az egyik alkotó táborban készített festményét csodálja. Fotó: Illés Anita


A művészek vászonra festik a jászsági táj jellegzetességeit és a természet világát. A programokat többek között jó hangulatú beszélgetések, élménybeszámolók, irodalmi felolvasó est, modellrajzolás, helyi programok látogatása színesítik. A JAK tábor művészeinek alkotásaiból július 12-én délután fél ötkor kiállítás nyílik a Vágó Pál Múzeumban.


Forrás: www.szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat