JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Miért tűntek el a fák?
 

Miért tűntek el a fák?


2013. november 27. 18:33 B.Cs.

faültetés | Jó néhány díszfát vágtak ki az elmúlt napokban Jászberényben. A leglátványosabb „kitermelés” a Bercsényi úton zajlott. Többen érdeklődtek arról az önkormányzatnál, vajon mi az oka a nagy munkának.
 

Tamás Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy tervszerű fakivágásokról volt szó, amelyet fatelepítés követ. Még ebben az évben 166 növendék fát ültetnek ki Jászberény utcáiban, parkjaiban a napokban kivágottak helyére.

Fasorokat telepítenek a Bercsényi, a Rákóczi, a Szövetkezet, a Kossuth, a Gyöngyösi, illetve a Nádor utcában. A telepítési programra közel tízmillió forintot fordít a város, amely nem csak a fák árát tartalmazza, hanem azok továbbgondozásának költségeit is. A fa-, illetve cserjetelepítések (gömb kőris, magyar kőris, törökmogyoró, széles levelű fagyal) még ebben az évben, december 10-ig befejeződnek az aláírt szerződés szerint.

 

December 10-ig mindenképp be kell fejezni a telepítést. <br><i>Fotó: Banka Csaba</i> December 10-ig mindenképp be kell fejezni a telepítést.
Fotó: Banka Csaba

A növendék fákat földlabdával telepítik, amelyek szárai már 10-15 centiméter vastagok lesznek. Az elmúlt években sok problémát okozott ugyanis, hogy az új telepítésű, de vékony növendékfák vagy nem tudtak megeredni, vagy túl könnyű célpontjai voltak a vandálok pusztításának.


Forrás: www.szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat