JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
A boldogsághoz vezető út 8 alappillére
 

A boldogsághoz vezető út 8 alappillére

 

Mindenkinek vannak rossz szokásai, sőt a legtöbb káros tulajdonságunknak tudatában is vagyunk, mégis űzzük őket. Pedig mennyivel könnyebb lenne tudatosan mellőzznünk őket, így sokkal boldogabb és nyugodtabb életet élhetnénk. Ne az legyen a megoldás, hogy „ilyen vagyok”, hanem próbáljunk változtatni életünkön. Megmutatjuk, hogyan!


Az elején persze nagyon nehéz, de ha „rákényszerítjük” magunkat, akkor egy idő után már automatikusan csak a jó vagy legalábbis a jobb szokásaink kerülnek előtérbe.

Nézzük, melyik az a 8 szokás, amely megkeseríthetik életünket:


1. Ne panaszkodjunk!

A panaszkodás életünk szerves részévé vált, ahelyett, hogy azzal töltenénk az időt, hogy másokat vonunk felelősségre, mert esetleg nem megfelelően alakul az életünk, vegyük kezünkbe a sorsuk, és cselekedjünk. Így már okunk sem lesz a további panaszkodásra, ugyanis nem kell másokat hibáztatnunk.

2. Ártalmas a pletykálás

Azzal, hogy másokról pletykálunk semmit nem oldunk meg, sőt esetleg téves információnkat adunk tovább. Azzal, hogy másokról pletykálunk, a saját problémáinkról próbáljuk elterelni a figyelmet. Persze ez sokkal könnyebb, de nem megoldás. Inkább próbáljunk meg együttérezni az illetővel.

3. A halogatás szorongáshoz vezet

A halogatás az egyik legközismertebb negatív emberi tulajdonság. Nagyon tudunk halogatni… pedig ezzel semmit nem érünk el. Húzzuk az időt, közben nő bennünk a feszültség, és a végén úgyis meg kell tennünk, amihez semmi kedvünk nincs. Sokkal egyszerűbb, ha gyorsan, veszünk egy mély lélegzetet és túlesünk rajta.


4. Le a munkamániával!

 

Mai világunk annyira teljesítményorientált, hogy szinte éjjel-nappal dolgozhatnánk, akkor sem tudnánk elvégezni feladatainkat. Kell tudni szelektálni! Készítsünk listát, állítsunk fel saját magunk számára egy fontossági sorrendet, és határidőt, mert hanem azon fogjuk kapni magunkat, hogy éjjel egykor is dolgozunk. Iktassunk be pihenő napokat, órákat, amikor saját magunkkal, barátainkkal, gyerekeinkkel foglalkozunk.


5. Felesleges pénzköltés

Igen tudjuk, hogy a vásárlás, önmagunk megjutalmazása bizonyos esetekben nagyon megnyugtató lehet. Például egy kudarccal teli munkanap után igencsak jól esik megvenni egy cipőt vagy egy ékszert, vigasztalásképpen mert megérdemlem. Mellőzzük az ilyen vásárlásokat. Önértékelésünk, boldogabb életünk, ne tárgyaktól, ruháktól függjön, hanem teremtsük meg belső nyugalmunkat, dicsérjük és szeressük magunkat.

6. Mit gondolnak mások?

Ezt felejtsük el. Teljesen fölösleges folyton azon aggódni, hogy vajon mit gondolnak rólad mások. Ne ezen múljon önértékelésed. Téves feltételezés az is, hogy a többiek egyfolytában véleményeznek önmagukban, ők is pont azzal vannak elfoglalva, hogy mit gondolnak róluk. Amit szerinted ők gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.


Ha kíváncsi vagy az utolsó két pontra, akkor olvass tovább a twice.hu oldalon. 

Forrás: twice.hu / Pöttyös Panni


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat