JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Az eső ellenére sikeres volt a IV. Jász Expo
 

Az eső ellenére sikeres volt a IV. Jász Expo

 


2014. szeptember 18. | Szerző: Halász Lajos | Jászberény | Rovat: Jászság, Színes
Címke:
városlakók hétvégéje,IV. Jászság Expo


 

Szeptember 12-én péntek délutántól az elmúlt hétvége a IV. Jászság Expóról is szólt városunkban. 

 

 

A Lehel Vezér Gimnázium udvarát és tornatermét az immár hagyományos kiállítótereket teljesen elfoglalták a kiállítók. A látogató találkozhatott Kalla Pál kádármester szemet gyönyörködtető munkáival, Oszvald Nándor ötvösművész remekeivel. Kiállított a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt, de megjelentek szolgáltatók ingatlanforgalmazók, és természetesen a Jászság két legnagyobb cége a Samsung és az Electrolux sem hiányozhatott. Szokás szerint az autókereskedők a szervízút mentén állították ki autóikat.

A fesztiválszínpad ugyancsak hagyományosan a kőhíd mellé települt és a korábbi tapasztalatokból kiindulva fedett, tehát az esőtől némileg védett volt. A megnyitót négy órára időzítették, ami némiképp veszélyben forgott a hatalmas esőzés miatt. negyedórával a nyitás előtt azonban az égiek megkönyörültek a szervezőkön és a résztvevőkön így a Conselve park első megnyitására készülők immár átöltözve, de valamennyien esernyővel felszerelkezve érkezhettek az ünnepélyes aktushoz. Szakáli István Loránd helyettes államtitkár Erdélyből érkezett és ünnepi köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a Jászság és az ország vállalatai immár a válságból való kilábalás, sőt a fejlődés útjára léptek. 
Pócs János a Jászság parlamenti képviselője a jászság expó jelentőségét hangsúlyozta, kiemelve, hogy nem csak Jász-Nagykun-Szolnok megye, de az ország számára is jelentős ipari kapacitás alakult ki térségünkben, ami a meglévő szaktudással és a hagyományos jász munkaszeretettel együtt eredményez újabb és újabb sikereket.

Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke közvetlen hangú beszédében felidézte gyermekkorának máig feledhetetlen jászberényi emlékeit is, majd az itteni vállalkozásokat megyei és országos összevetésben is kiválónak minősítette.

 

 

Az expó ünnepélyes pillanatai következtek a díjak átadása. A nagydíjat ebben az évben.a Samsung Electronics Magyar Zrt. érdemelte ki. a díjazottak között négy jászberényi céget is találunk. Ők a Dometic Zrt., az Electrolux Lehel kft., Sebestyén László és Oszvald Nándor. 
Szabó Tamás polgármester emléklapokat adott át a kiskertek versenyében résztvevők számára, köztük hat jászberényinek. Egyikük hihetetlen méretű padlizsánnal és spenóttal illusztrálta a sikerüket a nézők őszinte csodálkozását kiváltva.

 

A IV. Jászság Expo díjazottai

A IV. Jászság Expo vásári nagydíját kapta:
Samsung Electronics Magyar Zrt. – Jászfényszaru

A IV. Jászság Expo vásárdíját kapta:
Dometic Zrt. – Jászberény

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját kapta:
Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. – Szolnok

Jászberény város különdíját kapta:
Electrolux Lehel Kft. – Jászberény

Jászsági Önkormányzatok Szövetsége különdíját kapta:
Naszálytej Zrt. – Jászapáti

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei kereskedelmi és Iparkamara (JNSZMKIK) különdíját kapta:
Sebestyén László – Jászberény

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta:
Füle István és Fia – Jászapáti

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) különdíját kapta:
Monte Grappa Mobili Kft. – Gyöngyös

Az expót szervező NOVICO Iroda különdíját kapta:
Oszvald Ékszer és Óra Kft. - Jászberény

 

http://www.berenycafe.hu/jaszsag-szines/az-eso-ellenere-sikeres-volt-iv-jaszsag-expo


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat