JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Közel félmilliárdos pályázati támogatást nyert a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft
 

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy egy jól működő Ipari Park jöjjön létre, mely elősegíti Jászfényszaru város gazdaságának kiegyensúlyozott fejlődését és kielégíti a piaci igényeket. A Kft. mintegy 50 ha-os területre nyerte el az Ipari Park címet, mely területen akkoriban mindösszesen három gazdasági társaság működött mintegy 500 fő foglalkoztatásával.

 

A térség és az Ipari Park is jelentősen fejlődött az elmúlt években, és mára elmondható, hogy 17 gazdasági társaság mintegy 1917 főt foglalkoztat az Ipari Park területén, és 2012 év végén megkezdi tevékenységét a 18. gazdasági társaság is további 70-100 fő foglalkoztatásával.

Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően az Ipari Park területi kihasználtsága megközelítette a 100 %-ot, ezért 2012. augusztusban a Kft. pályázatot nyújtott be az Ipari Park bővítésére az Észak-Alföldi Operatív Program egyik pályázati kiírására.

A benyújtott pályázat értékelése megtörtént, majd Magyarország Kormánya az 1464/2012. (X.26.) számú kormányhatározat elfogadásával jóváhagyta a projekt kiemelt projektként történő nevesítését és a benyújtott pályázat megvalósításának támogatását 448 841 874 forint összeggel. Várhatóan még év végéig aláírásra kerül a támogatási szerződés, ezt követően megkezdődik a projekt megvalósításában közreműködő vállalkozások kiválasztása és maga a megvalósítás.

 

Forrás: jaszberenyonline.hu

 


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat