JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
A baráti társaságokat most Jászberényben látják vendégül
 

A baráti társaságokat most Jászberényben látják vendégül

 

LOKÁLPATRIÓTÁK | A Jászságban immár 12 évvel ezelőtt, a Jászjákóhalmán megtartott Jász Világtalálkozón merült fel ötletként, hogy a jász települések baráti társaságainak, lokálpatrióta közösségeinek képviselői tapasztalataikat rendszeres találkozók alkalmával beszéljék meg.

 

Az idei találkozót október 11-én a Szikra Galériában tartják – tudtuk meg Bolla Jánostól, a szervező Városvédő és Szépítő Egyesület elnökétől. Az elmúlt években különböző településeken összesen kilenc hasonló találkozót tartottak meg, így most a tizedik, jubileumi rendezvény következik a Jász Baráti Társaságok számára. Ebben az elmúlt évek tapasztalatait is összefoglalják, illetve felelevenítik az eddigi kilenc rendezvény eredményeit.

 

A találkozó apropóján ezekben a hetekben útjára indult minden jászsági település általános iskolájának részvételével egy vetélkedősorozat, amelyben az egyes községekből, városokból három-három fős csapatokkal nevezhettek a 7-8. osztályos tanulók. A helytörténeti, településismereti vetélkedők döntőjét a találkozó előtt egy nappal, október 10-én az Apponyi Általános Iskolában tartják. A díjakat pedig másnap a találkozó részeként vehetik át a diákok.

 

Forrás: www.szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat