JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Baráti társaságok találkoztak Berényben
 

Baráti társaságok találkoztak Berényben


2014. október 17. 16:48 Szoljon.hu
KÖZÖSEN | Tizedik alkalommal gyűltek össze – ez alkalommal Jászberényben –, a jászsági települések baráti társaságai.

 

A civil közösségek tagjainak fórumát az elmúlt hétvégén a Szikra Galériában tartották. A lokálpatrióta baráti körök képviselői azért találkoznak évről évre, hogy tapasztalataikról, elért eredményeikről beszámoljanak a hasonló feladatokat maguknak kitűző jászsági egyesületeknek. A vendéglátó jászberényi Városvédő és Szépítő Egyesület a Szikra Galériába invitálta az egyesületeket. Bolla János elnök elmondta, az elkövetkezőkben arra törekednek majd, hogy minél több kistérségi közösség képviseltesse magát a Jász Baráti Társaságok találkozóján. A jubileum alkalmából az érkező civilek egy-egy tabló segítségével eleveníthették fel a korábbi találkozókat.


A találkozó kapcsán tartottak helytörténeti vetélkedősorozatot a jászsági általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályos tanulói számára, amelynek eredményhirdetését is a rendezvény keretében tartották meg. Az első helyezést a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Iskola csapata szerezte meg, a második helyen az alattyáni, a harmadikon pedig a jászfényszarui általános iskola növendékei végeztek.

 

A galéria helyet adott a jászsági, jászjákóhalmi születésű Szabó Szabolcs, a Vízipók, csodapók figurája megalkotója alkotásainak bemutatójához is. A mesefigurákon túl az alkotó grafikus művészetét is megcsodálhatják az érdeklődők.

 

A jövő hét végéig láthatók Szabó Szabolcs munkái Jászberényben FOTÓ: Banka Csaba

A jövő hét végéig láthatók Szabó Szabolcs munkái Jászberényben
FOTÓ: Banka Csaba


Forrás: www.szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat