JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Hogyan tudunk talpon maradni nehéz időkben?
 

Hogyan tudunk talpon maradni nehéz időkben?

 

 

A jászapáti Jobb Veled a Világ klub tagjai november 25-én Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus előadásán vettek részt Jászberényben.
Dr. Bagdy
Emőke a Boldogságprogram fővédnöke, amelyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány indított el. A Boldogságprogram résztvevői tíz hónapon keresztül gyakorolják a különböző boldogságfokozó technikákat. Dr. Bagdy Emőke előadására nagy volt az érdeklődés, zsúfolásig telt a Déryné Rendezvényház díszterme. A szakember Nehéz időkben talpon maradni című előadásában fénnyel teli utat mutatott az érdeklődőknek. A fogyasztói, pénzközpontú, manipulált világban, ahol az emberek tárgyakká, eszközökké váltak, megújulásra van szükség. Kiemelte, hogy mindent a pénz határoz meg, a pénz Istent helyettesítő óriássá vált. Az emberi kapcsolatokra jellemző a kihasználás, tárgyak szintjén bánnak egymással az emberek. A túlhajszolt, stresszel teli világunkban súlyosan sérül a valódi érték, az ÉLET mindenek feletti szeretete, szolgálata. Nincs rendben az, hogy az emberek többek vannak túlhajszolt állapotban, mint lelki egyensúlyban. Az egyensúly, harmónia felbomlása pedig betegségekhez vezet. Az emberek agyonhajszoltak, átvergődnek az életen, pedig minden ember boldogságra született. Fontos, hogy legyenek céljaink, amelyeket nem adunk fel akkor sem, ha nehézségekbe ütközünk. Ápoljuk társas kapcsolatainkat. Kiemelte, hogy felelősek vagyunk azért, ahogyan élünk. Hogyan tudunk talpon maradni nehéz időkben? Dr. Bagdy Emőkét idézve: „A hit adja a lelki gerincet, a reménység az izomzatot és a szeretet az energiát.”

2014. decemberében jelent meg Dr. Bagdy Emőke Relaxáció, megnyugvás, belső béke című könyve relaxációs gyakorlatokkal. A könyv bevezeti olvasóját a relaxáció és a meditáció alapjaiba. A CD-n Bagdy Emőke által összeállított és vezetett meditáció szerepel, amelyek között van stresszmentesítő mélyrelaxáció, koncentráció-fejlesztő meditáció, gyors hatékony önellazítás, egészséggondozó meditáció és a teljesítményhelyzetekre felkészülést megerősítő relaxáció.

 

Illés Anita


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat