JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Saját termékekkel akarják ellátni a piacot
 

Saját termékekkel akarják ellátni a piacot

 

2015. március 5. 07:34 B. Cs
jászság | Megkezdődött Jászberényben a helyi piac átalakításának előkésztése. Az a cél, hogy a helyi termelők termékeik kerüljenek a standokra.
 

Az elképzelések szerint egy olyan termelői piac kialakítását szeretnék elérni, amelyben hangsúlyosan a jászberényi termelők kínálhatnák terményeiket a vásárlók számára. A napokban tartott tájékoztatón elhangzott, szeretnék elérni, hogy a térség, Jászberény lakossága is fontosnak tartsa a hazai, jászsági friss áruk vásárlását, jászsági termelőktől. A cél elérését pedig nagyban szolgálná, ha sikerül átalakítani a berényi piacot, amely nem csak az áruk megvásárlásának helyszíne, hanem igazi közösségi tér is lehetne. A hazai termékek fogyasztásának fontosságára hívta fel a figyelmet a tájékoztatón részt vevő Pócs János országgyűlési képviselő.
 

Úgy vélte, a térségben élők megélhetéséről, egészségéről és jövőjéről egyaránt szól a termelői piac létrehozása. A tájékoztató apropóján megkezdődött egy termelői egyesület létrehozásának szervezése, amely a későbbiekben egyrészt a cél megvalósítását elősegítő pályázatokon vehet majd részt, másrészt a közösség segítségével szervezhetik meg, hogy melyik termelő, milyen terményekkel jelenjen meg a város piacán. A résztvevők bíznak a sikerben, amelyből reményeik szerint egy mintaprogramot is létrehozhatnak.
 


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat