JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Csoda: egy titokzatos férfi átvállalta a szegény család hitelét
 

Csoda: egy titokzatos férfi átvállalta a szegény család hitelét

 

2013. január 22. 11:28 Illés Anita


SORS | Alig hiszi el Csőke József, ami velük történt. A jászapáti édesapa egyedül neveli beteg gyermekeit, s életüket az anyagi gondok is nehezítik. A napokban hihetetlen csoda érte őket: egy titokzatos férfi vállalta hitelük törlesztését 2013-ban.

 

A jászapáti Csőke József kálváriájáról néhány hónappal ezelőtt írtunk lapunkban. A kétgyermekes édesapa évek óta egyedül neveli beteg gyermekeit. Nikolett világra jötte után nem sokkal az orvosok cisztát diagnosztizáltak az egyik veséjén. A kislány egy vesével él. Majd súlyos genetikai betegséget, úgynevezett Turner-szindrómát állapítottak meg Nikinél, később pedig vénatrombózis alakult ki nála, aminek következtében fokozatosan károsodik a mája. Tavaly felkerült a májtranszplantációs listára, mert csak májültetéssel lehet meggyógyítani a kislányt. Kisfia, Levente pedig születésétől kezdve szívbetegségben szenved, amit az orvosok elmondása alapján remélhetőleg ki fog nőni.


– Az Új Néplapban megjelent cikket követően igazi pozitív lavina zúdult a családunkra – mondja Csőke József. – Több újságban, televíziós műsorban szerepeltünk, így az ország számos pontjáról, még külföldről is megkerestek segítőkész emberek.


Ez is azt mutatja, hogy vannak még nagyon jó emberek. Nagyon sokat segítettek jászsági lakosok, akiknek hálás vagyok. A napokban hihetetlen csoda ért bennünket, alig tudom felfogni. Bármennyire is zord a világ körülöttünk, mindig vannak önzetlen emberek. Egy országos napilap olvasója, aki az újságból ismerte meg történetünket, megkereste a lapot, hogy segítene nekünk. Ő egy vállalkozó, aki felvállalta, hogy 2013-ban havi negyvenezer forintot utal a lakáshitelünk törlesztésére. Azt hittem, álmodom, amikor meghallottam a nagyszerű hírt. Kilátástalan helyzetbe kerültem, amikor beteg gyermekeim miatt nem tudtam vállalni utolsó munkahelyemen a tizenkét órás műszakot. Azóta sem találtam állandó munkát, így a gyesből, családi pótlékból nem tudtam fizetni a hitelt. Nagyon köszönöm az ismeretlen, titokzatos jótékonykodónak a segítséget! – mondja meghatódva az édesapa.

 

A nyilvánosságnak köszönhetően a családnak több álma megvalósult már. Niki talán álmodni sem mert arról, hogy egyszer zenét tanul majd. Találkozásunkkor boldogan hozta és szólaltatta meg a furulyáját. Józsefet még tavaly kereste meg a jászapáti Rácz Aladár Zeneiskola igazgatója, és felajánlotta, hogy Nikolett a zeneiskolába tanuljon, a tandíjat is elengedték. A zeneiskola 2012 októberében jótékonysági koncertet is szervezett a család megsegítésére.

Sok-sok segítő kéz mozdult meg a gyerekekért. Jászapátin élők keresték fel őket adományaikkal, Csatári Édua dalszövegíró, énekes jótékonysági estet szervezett Nikiért, egy Budapest környéki vállalkozó tűzifa felajánlásával segítette a családot. A Transzplantációs Alapítványtól havonta érkezik adomány számukra. Az édesapa elmondta, hogy külföldről, Svédországból, Olaszországból és Amerikából is megkeresték, hogy szeretnének a család problémáin segíteni.

 

Nagy segítség lenne az állandó munkahely
József már régóta csak alkalmi munkákat talál, így fontos cél, hogy bejelentett, állandó állása legyen. Elmondása szerint talán erre sem kell már sokáig várni, hiszen a jászapáti önkormányzattól Pócs János polgármester megkereste. Az édesapa elmondta, hogy az elképzelések szerint a szennyvíztisztító üzemeltetője tudná alkalmazni nyolcórás munkában. A sok segítség mellett a legfontosabb, hogy Niki decemberben volt kontrollon, és az állapota nem romlott. Remélhetőleg a februári vizsgálatok eredményei is jók lesznek.

 

Forrás: www.szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat