JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
V. Jász Expo és Fesztivál Jászberényben
 

V. Jász Expo és Fesztivál Jászberényben

2015. szeptember 7. 16:00

 

A Jászság idei legnagyobb gazdasági kiállításával, vásárával egybekötött fesztivál nyílt meg pénteken Jászberényben a városi önkormányzat rendezésében. Az ötödik Jász expo és fesztiválon több mint félszáz cég és vállalkozás mutatja be legújabb termékeit és szolgáltatásait. Az esemény ünnepélyes megnyitóján többek között Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára , Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett.

 

 

A Jászság idei legnagyobb gazdasági kiállításával, vásárával egybekötött fesztivál nyílt meg pénteken Jászberényben a városi önkormányzat rendezésében. Az ötödik Jász expo és fesztiválon több mint félszáz cég és vállalkozás mutatja be legújabb termékeit és szolgáltatásait.

 

 

Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: az előző uniós fejlesztési időszakban több mint 60 milliárd forint fejlesztés valósult meg EU-s fejlesztési forrásokból a Jászság területén és biztos, hogy a következő fejlesztési időszakban ennél is több ilyen forrás érkezik a térségbe.

A következő hét évben ugyanis több mint 2700 milliárd forint lesz elérhető döntően kis- és középvállalkozások számára az európai uniós fejlesztési forrásokból gazdaságfejlesztésre - jegyezte meg. Turóczy László elmondta: már most több mint 300 milliárd forint értékű pályázati lehetőség érhető el hazai vállalkozások számára és még idén összesen további legalább 800 milliárd forint értékű felhívást fognak közzétenni.

 

 

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szerint új időszak nyílt, amelyben, akik vállalkozni szeretnének, azok számára itt az alkalom.

Szabó János vásárigazgató az MTI-nek elmondta: a Jász expo és fesztivál keretében több mint félszáz cég és vállalkozó - 30-40 százalékuk elsőként - mutatja be termékeit, szolgáltatásait.

Idén az expo díszvendége Szolnok Megyei Jogú Város volt.

A rendezvény megnyitóján átadták a vásár díjait is, ezek közül a nagydíjat az Electrolux Lehel Kft., a vásár díját a Jász-Ablak Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját pedig Jászberény kapta. A Molnár Méhészetnek ítélték Jászberény Város különdíját, a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének különdíját Jászalsószentgyörgy, a Jászok Világtalálkozójának idei házigazdája érdemelte ki.

 

 

Az eseményen a jászsági települések vezetői, képviselői és Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is jelen volt.

 

(MTI, Kormánymegbízotti Kabinet képforrás: Jászságonline, Mészáros János)

 

Forrás: www.kormany.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat