JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Egy szép könyvajándék Karácsonyra! - Jászberény anno... (1850-1950)
 


Egy szép könyvajándék Karácsonyra! - Jászberény anno… (1850-1950)


 

Régi álmát váltja valóra a Jász Múzeum, amikor a Jász Múzeumért Alapítvány kiadásában megjelenteti a Jászberény anno…1850-1950 című képes albumát.


A kötet tulajdonképpen egy képes időutazásra invitálja olvasóit a város száz évet (1850-1950) felölelő múltjában. A már rég elfeledett fotográfiák segítségével megidézhetjük Jászberény régi arcát: tereit, utcáit, épületeit, építményeit, a jeles személyeket, családokat, eseményeket. Ramis Antal 1970-es évek elején készített felvételei révén megismerhetjük városunk látképét a Szentkúti és Nagytemplom tornyából fotózva, láthatjuk főterünket, amikor még a közepén működött a kis és a nagy "piarc”, és a déli részén még nem állt a bank és az áruház. Láthatjuk a régi Főgimnázium, a Kőpince kocsma, a Serház épületét, és a régi, híres üzleteket kívülről és belülről egyaránt. Az egykorú felvételek megmutatják nekünk a városon át kanyargó, bővízű Csincsát, a szétterpeszkedő Zagyvát, a korcsolyázó gyerekekkel, és a rajta működő belső vízimalommal. Pollák Fülöp, Zsák Jenő felvételei pedig a város régi családjainak életébe engednek bepillantást. Az emberi élet örömteli eseményeinek felejthetetlen pillanatait örökítette meg a fényképezőgép, amelyeket ma is érdeklődéssel szemlélhetünk. Képet kapunk a város közéletéről, a korabeli társasági életről, a műkedvelő színjátszásról, és a sportról.


Az egykorú felvételek olyan történeteket mesélnek el számunkra, amelyek ma már csak az idősebb generáció emlékezetében élnek, de rendkívül tanulságosak számunkra is.


A Jászberény anno…(1850-1950) című képes album A/4-es formátumban, kemény borítóval, színes kivitelben, mintegy 250 oldalon jelenik meg december elejére. Jó szívvel ajánljuk könyvünket minden érdeklődő szíves figyelmébe. Ugyanakkor karácsonyi ajándékként is ajánljuk minden korosztálynak ezt a fotográfiával írott képes „történelemkönyvet”.


A Jász Múzeumét Alapítvány a hagyományokhoz híven a könyvre most is előfizetőket vár.


A könyv előfizetési ára 4.200.-Ft.


Forrás: www.jaszkurt.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat