JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Új autóipari gyár épül Jászfényszarun
 

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, valamint Dr. Heinrich Hiesinger, a Thyssenkrupp vezérigazgatója ma hivatalosan is elindították a Thyssenkrupp új autóipari gyárának építését Jászfényszarun. A jelképes első kapavágással ünnepélyes keretek között adtak startjelet az új beruházás számára.

A Jászfényszaru Ipari Park Multifunkciós Csarnokában megrendezett események a megjelenteket elsőként Marc de Bastos Eckstein, a német vállalat ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Ezt követően a mintegy 40 milliárd euró éves árbevételű konszern vezérigazgatója, Dr. Heinrich Hiesinger szólt az óriás vállalat eddigi magyarországi eredményeiről és a Jászfényszarun most induló beruházásról, ahol 2018-tól kezdi meg a vállalat kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását.

Jászfényszaru város polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta megköszönve a projekt megvalósításában közreműködők munkáját, büszkén mondta el a jelenlévőknek, hogy a Külügyminisztérium is elismerte a a projektben résztvevő jászfényszarui szakembergárda teljesítményét.
Köszönetet mondott továbbá dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszonynak a Kormányhivatal munkatársai részéről tanúsított gyors hatósági ügyintézésért, valamint Pócs János országgyűlési képviselőnek a projekt során nyújtott közreműködéséért.
Kiemelte, hogy milyen fontos és megtisztelő esemény ez a város életében, hiszen nemcsak egy másik iparág jelenik meg ezáltal a beruházás által az Ipari Parkban, hanem azért is, mert a Thyssenkrupp konszern vezérigazgatója, Dr. Heinrich Hiesinger most először látogatott Magyarországra.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter beszédében kiemelte, hogy az Audi 2010. évi győri új gyárépítése óta ez az első zöldmezős német beruházás Magyarországon. Hangsúlyozta, hogy magas hozzáadott értékű beruházásról van szó, hiszen a magyar kormány 10,6 milliárd forinttal támogatja a Thyssenkruppot.
Gratulált Jászfényszaru város Ipari Parkjának az immár második alkalommal elnyert “Az év ipari parkja” címhez.
Végezetül megköszönte Dr. Heinrich Hiesinger, a konszern vezérigazgatójának és kollégáinak Magyarországba és a magyar emberek szaktudásába vetett bizalmát. Egyúttal arra kérte őket, hogy tolmácsolják a Kormány köszönetét és jókívánságait a budapesti és a győri gyárban dolgozó magyar embereknek, hiszen az ő teljesítményük nélkül valószínűleg nem jött volna létre ez mostani beruházás.

A Thyssenkrupp autóipari beszállítói szegmense a jászfényszarui új üzemegységén kívül már másik két telephelyen is képviselteti magát Magyarországon. Budapesten működteti kormányzástechnológiai szoftver- és fejlesztő központját, ahol közel 430 szoftverfejlesztő fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftver- és hardver-megoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez. A Thyssenkrupp 2013-ban nyitotta meg győri gyáregységét, ahol az Audi számára gyártanak első és hátsó futóműveket.
Ezenkívül a Thyssenkrupp hat, elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó kereskedelmi kirendeltséget tart fenn az országban. Legutóbb ez év februárjában vásárolt fel a konszern Győrben egy további acél- és nemesacél termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot autóipari ügyfelei igényeinek kielégítése érdekében. A vállalat ezenfelül felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze Magyarországon. A technológia konszern jelenleg körülbelül 900 dolgozót foglalkoztat hazánkban. A tavalyi üzleti évben a Thyssenkrupp magyarországi ügyfeleivel mintegy 525 millió eurós árbevételt ért el.
Thyssenkrupp az autóiparban

A Thyssenkrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak. Tízből kilenc prémium osztályú autó a vállalat termékeivel készül, és minden harmadik teherautóban megtalálhatók a thyssenkrupp hajtómű alkatrészei. A Thyssenkrupp személygépjármű szektorban elért árbevétele a 2014/2015 üzleti évben több mint 3000 milliárd forintra rúgott. A megrendelők körében szinte valamennyi nagy autógyártó megtalálható.

Thyssenkrupp Components Technology üzleti területe

A Thyssenkrupp világszerte 29 000 munkatársa segítségével fejleszt hightech alkatrészeket az autóipar és a gépgyártás számára. Az autóiparban a termékpaletta az épített vezérműtengelyektől és integrált vezérműtengelyes hengerfejmoduloktól a kormány- és lengéscsillapítókon át a különböző rugókig és stabilizátorokig, valamint tengelymodulok összeszereléséig terjed. Ipari területen a Thyssenkrupp építőgépek, szélerőművek és az általános gépipar részére szállít számos alkalmazást. A Components Technology üzleti terület a 2014/2015 üzleti évben több mint 2000 milliárd forint árbevételt ért el.

 

Forrás: jaszsagonline.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat