JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
VI. Jász Expó és Fesztivál
 

Hatodik alkalommal nyílt meg Jászberényben a Jász Expó és Fesztivál rendezvénysora. A jászsági cégek, vállalkozások és közszolgáltatók számára bemutatkozási lehetőséget biztosító programot ebben az évben is kulturális rendezvények sora kíséri.

A vásár díszvendége ez alkalommal Karcag városa. A rendezvényt megnyitó Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter örömét fejezte ki, hogy a Jászság fővárosában szűkebb pátriájának városát invitálták meg a szervezők. A tárcavezető szerint a hazai gazdaság folyamatosan bővül, növekszik, lényegében eltűnt az infláció. Amíg 2010-ben komoly munkanélküliséggel kellett szembenéznie az országnak addig mostanra a munkahelyek számának növekedésével lassan hiány lesz a jó szakemberekből.

Hozzátette, ez még mindig kellemesebb gond, mint a munkanélküliség. Ezt azonban nem szerinte problémaként, hanem a gazdasági fejlődés egy újabb kihívásaként kell értékelni. A kormánynak – tette hozzá – az a feladata, hogy kedvező környezetet biztosítson a vállalkozások fejlődéséhez, a megfelelő szakemberek képzéséhez. A Jász Expó legfőbb szerepe, hogy lehetőséget teremt a térségben élők számára, az erőforrások, eszközök számbavételére.

A rendezvény szeptember 4. vasárnap estig tart nyitva.

 

 

 

Forrás: szoljon.hu, Fotó: Banka Csaba


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat