JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Új naperőmű épül Jászdózsán
 

Az elmúlt években több naperőmű épült Jászágó belterületén, illetve a kistelepülés határában. Nemrégiben pedig arról számolhattunk be, hogy hasonló fejlesztést terveznek a következő években Pusztamonostoron is. A napokban pedig arról kaptunk hírt, hogy Jászdózsán egy újabb naperőmű építését kezdték meg. A településen október 1-jén kezdődött az ötszáz kilowattos teljesítményű naperőmű építése.

Az  1,09 hektár méretű területen 1980 darab polikristályos napelem modult helyeznek el, aminek a teljes termelését az áramszolgáltatói hálózatban adják át. A megtermelt áram (évente megközelítőleg ötszázötven–ötszáznyolcvan ezer kWh) több mint kettőszáz családi ház éves fogyasztását fedezné. A naperőmű működésének köszönhetően a hazai üvegházhatású gázok kibocsátása évente közel ötszázötven tonnával csökkenthető. A jászdózsai erőmű élettartamát harminc–negyven évre becsülik. Az előzetes tervek szerint az áramtermelés várhatóan januárjában már meg is kezdődhet.

 

Forrás: szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat