JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Ismét jászsági győztest ünnepelhettünk a Fölszállott a páva sorozatban
 

Ismét jászsági győztest ünnepelhettünk a Fölszállott a páva sorozatban. A néptáncossikereket követően idén a jászfényszarui Horváth Áron cimbalomjátéka eredményezett kategóriagyőzelmet, a zsűri döntése értelmében 2016-ban a hangszeres szólisták mezőnyében találták a legjobbnak a fiatalembert.
– Nagyon örülök, hogy idáig eljutottam, nem gondoltam, hogy mindez sikerülhet számomra – nyilatkozta közvetlenül a döntőt követően a műsorsorozat internetes oldalának, ahol nyomban köszönetet is mondott felkészítőinek, Balogh Kálmán és Unger Balázs népzenészeknek.

Megtudhattuk azt is, hogy Áron már a rá váró feladatokra gondol, s mint mondta, a döntőben elnyert pénzjutalmat tanulmányaira fordítja, no meg arra, hogy egy nagyon jó cimbalmot vehessen magának. Nagy lehetőség volt ez a fiatal zenész számára, aki nemcsak rengeteg élményt, de számos barátot is szerzett az elmúlt hónapokban.

 

A Viganó Alapfokú Művészeti Iskola – Jászság Gyermek Néptáncegyüttesének tagjai azzal a tudattal indultak el a versengésen, hogy az elmúlt években a „jászságos” táncosok nagyon magasra tették a lécet. A felnőttegyüttes korábban megnyerte a pávát, de Balogh Károly, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, nem kevésbé Busai Bori és Mahovics Tamás döntőkben mutatott teljesítménye is példát adhatott a művészeti iskola növendékeiből összeállított csoport tagjainak, de a Barkóca Néptáncegyüttes is az élő műsorig jutott korábban a sorozatban. Nem véletlen, hogy óriási öröm volt az számukra, hogy kiváló teljesítménnyel a döntőig meneteltek. Szűcs Gábor, a népi együttes művészeti vezetője elmondta, a televíziós műsorban bemutatott táncaikkal, a Felvidéktől a Jászságon át egészen Erdélyig járták be a Kárpát-medencét.

A döntőben végül a Legtechnikásabb tánccsoport különdíját nyerték el. A fiatalokat és felkészítőiket (Szűcsné Urbán Mária, Szűcs Gábor, Busai Zsuzsanna és Busai Norbert) a város főterén köszöntötték a hétvégén. A jászberényiek kivetítőn nézhették újra a döntőben bemutatott gyögyfalvi táncokból összeállított koreográfiát. Színpadra léphetett a teljes csoport tanáraikkal együtt, akiket dr. Szabó Tamás polgármester köszöntött, és gratulált számukra a remek eredményhez. Szűcs Gábor művészeti vezető – azon túl, hogy megköszönte a diákok szereplését – elmondta, immár biztos benne, hogy akár száz évig is fennmaradhat a Jászság Népi Együttes, mert ilyen sok fiatal táncostehetség szerepel soraiban.

 

Forrás: szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat