JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Bővül a jászfényszarui ipari park
 

A német Tyssenkrupp zöldmezős beruházása részeként, az első ütemben már felépült gyárcsarnok használatbavételi eljárása megkezdődött, illetve ezekben a hetekben is tovább folytatódik a koreai Sangjin üzemének bővítése.

A nagyberuházások mellett folyamatos a kisebb cégek érkezése, fejlesztése is a területen. Még a múlt év végén vásárolt a JIC egy kettőezer négyzetméteres csarnokot, amit azóta már sikerült is bérbeadnia. Az ipari park területéből további két, egyenként háromezer-ötszáz négyzetméteres ingatlan eladásáról már megegyeztek, illetve egy hasonló nagyságú harmadik telek értékesítéséről folyamatban vannak a tárgyalások.
Idén tavasszal új bérlőt köszönthetnek az ipari centrum üzemcsarnokában, ugyanis egy orvosi eszközöket gyártó és javító cég hozza létre gyártóbázisát a település határában.

A napi folyamatok mellett készülnek a megjelenő fejlesztési pályázatokra is, mert egyrészt az ipari park infrastruktúráját szeretnék fejleszteni, másrészt lehetőséget keresnek a vállalkozói ház funkcióinak bővítésére is.
Versegi Lászlótól megtudhattuk, hogy időközben elkezdődött az Ipari Park cím módosítása is. Erre azért van szükség, mert az 1998-ban elnyert címet a város határában egy ötvenhektáros ipari területre kapta meg a JIC, az elmúlt közel húsz esztendőben viszont a park mérete meghaladta a száz hektárt, így időszerű lett a változtatás.

 

Forrás: szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat