JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Átadták az Electrolux megújult szerszám- és célgépüzemét
 

A beruházás keretében 1250 négyzetméternyi üzemrész lett felújítva, illetve korszerűsítésre került a meglévő technológia is. Modernebb, gyorsabb és pontosabb gépek megvásárlásával az Electrolux felújította a régi gépparkot: CNC marógép, nagy sebességű CNC marógép grafit megmunkálására, illetve szikraforgácsológép vásárlására került sor.
Az üzem felújítása 2015 végén indult el. A felújítás során kármentesítésre is szükség volt az üzem padlózata kapcsán, mert az épületben az 1950-es évektől kezdve fémmegmunkálást végeznek, és az üzem padlózatán fellelhető olajszármazék az építkezés miatt a talajba szivároghatott volna. Az Electrolux számára kiemelten fontos a környezetvédelem. A vállalat biztos akart lenni abban, hogy a talajvízbe nem jut olaj, ezért teljes körű előzetes vizsgálat alapján kármentesítette az érintett területeket. A mostani felújítás során mintegy 620 négyzetméternyi területen kicserélték a padozatot, illetve 500 négyzetméteren a padló is megújult. Az üzem melletti irodai részleg is átalakult, a munkatársak számára új étkező, öltöző lett kialakítva.

„A beruházás teljes értéke meghaladta a 240 millió forintot, aminek eredményeként egy hosszú távon is stabil üzemet sikerült kialakítanunk” – emelte ki Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója. ”Az Electrolux folyamatosan fejleszti magyarországi gyárait, annak a 25 évnyi korszerűsítésnek köszönhetően pedig, amelyet a Lehel Hűtőgépgyár megvásárlása óta hajtott végre, az itthoni gyárak ma már hűtőgép- és porszívó-nagyhatalommá váltak Európában.”

 

Forrás: jaszsagonline.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat