JászInform Jaszinform.hu Belépés Regisztráció
Jászboldogházára kerül a Jászségért díj
 

„A Jászságért” Alapítvány hétfőn közzétett döntése értelmében idén a Jászságért díjat és a vele járó egymillió forintot Papp Izabella levéltáros, helytörténész számára ítélték oda, életpályája elismeréseként.

A Jászboldogházán élő díjazott teljes szakmai pályafutása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárhoz kötődik, hisz első munkahelyéről ment nyugdíjba és évtizedeken keresztül levéltári kutatók százait segítette. Fő kutatási területe a görög kereskedők tizennyolcadik–huszadik századi története a Jászkunságban, de publikált az 1848–49-es forradalom és szabadságharc térségi vonatkozásairól, vizsgálta az 1950-es évek kitelepítéseit és a kulákká minősítettek sorsát. Részletesen foglalkozott Jászboldogháza helytörténetével. Több önálló kötet és számos tanulmány, cikk szerzője, konferenciák, rendezvények előadója. Tevékenységét szülőfaluja és Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közgyűlése is elismerte már.
A Jászságért díjat június 24-én Jászladányon, a XXIII. Jász Világtalálkozó díszünnepségén adják át.

 

Forrás: szoljon.hu


Versenyszféra - Jászsági cégek, vállalkozások     Közszféra - Jászsági önkormányzatok, hivatalok     Civil szféra- Jászsági egyesületek, alapítványok

Adatvédelem     Regisztráció - szabályzat     Kapcsolat